Laadpalen voor elektrische auto’s in België : MyflexiPark

 • Home
 • Laadpalen voor elektrische auto’s

U wilt een laadpalen voor elektrische wagens in België installeren ? U wilt uw parkeerplaatsen voorzien van een laadpaal voor elektrische auto’s voor uw medewerkers of externe bezoekers ? Contacteer dan MyflexiPark ! Naast het feit dat het een ideale oplossing is voor het laden van voertuigen, is het ook een oplossing met een ecologische en praktische bonus voor uw bedrijf en medewerkers. Geniet bij MyflexiPark van een complete installatie gepaard gaande met een eenvoudig beheer van uw elektrische laadpalen. Wacht niet langer en contacteer nu MyflexiPark !

Myflexipark presenteert u :  laadpalen voor elektrische auto’s in België

MyflexiPark produceert en installeert samen met haar lokale partner een veelheid aan elektrische laadpalen in België bij zowel privé-bedrijven als lokale overheden. Onze laadpalen zijn veilig en worden efficiënt geïnstalleerd door een gecertificeerde installateur. Onze laadpalen voldoen aan de laadbehoeften van de auto’s op uw parking, rekeninghoudend met uw elektrische infrastructuur. Hoewel de laadpalen voor elektrische auto’s in België al enige tijd aanwezig zijn, combineren onze laadpalen zich met onze intelligente management applicatie, zodat u het beheer van uw parkeerplaats en het beheer van uw laadpalen kunt automatiseren. Bovendien zijn al onze laadpalen uitgerust met een geschikte beveiliging die uw volledige installatie zal beschermen. Voor meer informatie, neem contact met ons op.

Ontdek ook onze oplossing voor een beheer van uw elektrische laadpalen.

Kies uw laadpaal voor elektrische auto’s in België

Wilt u elektrische laadpalen op uw parking in België installeren ? Twijfelt u nog welke laadpaal het beste bij u past ? MyflexiPark begeleidt u bij uw keuze tussen de AC- en de DC-laadpalen en omdat klanttevredenheid onze prioriteit is, kunt u ook kiezen tussen verschillende laadpalen/boxen, elk met zijn eigen laadvermogen om op uw beurt een totale service te leveren die voor iedereen toegankelijk is.

Een AC-laadpaal : Deze laadpaal maakt gebruik van de batterijlader die in de auto aanwezig is. Deze batterijlader zet de wisselstroom, geleverd door de AC-laadpaal, om in gelijkstroom; een elektrische auto kan alleen maar gelijkstroom ontvangen. Het herladen neemt dus meer tijd in beslag, maar gebeurt automatisch en op intelligente wijze. 

Een DC-laadpaal : In tegenstelling tot een AC-laadpaal heeft een DC-laadpaal geen batterijlader in de auto, omdat deze gelijkstroom levert. Derhalve gebeurt het laden veel sneller. 

MyflexiPark heeft zijn eigen AC-laadpalen ontwikkeld. Het zijn dan ook deze laadpalen die wij u aanraden om in uw bedrijf te installeren. Kiest u toch voor de installatie van een DC-laadpaal op uw parking? Ook deze oplossing kunnen we u aanbieden. Wilt u meer weten ? Neem dan contact op met onze professionals voor bijkomende inlichtingen.

Lees meer over de werking van een laadpaal.

Hoe gaat de installatie van een laadpaal in België in zijn werk ?

De laadpalen in België zijn uitsluitend ontworpen voor privé en publieke installaties. We beginnen met een audit van uw parking en elektrische infrastructuur ter plaatse. Na een volledige analyse van deze audit, stellen we een plan en budget op, om af te ronden met de installatie van de laadpalen. Maakt u zich vooral geen zorgen. Als u niet over de juiste circuits beschikt voor het elektrische laden, dan zal MyflexiPark voor de volledige installatie en alles wat er aan vast hangt zorgen. Na installatie geven we onze laadpalen 24 maanden garantie en staan we garant voor het onderhoud en de eventuele reparaties. MyflexiPark zorgt voor snel en professioneel werk, wat u ook nodig hebt !

Lees ook:

MyflexiPark, uw installateur voor elektrische laadpalen in België

Een laadpaal : hoe werkt deze ?

De laadpalen die we aanbieden

We onderscheiden ons van alle andere bedrijven door de installatie van slimme laadpalen die u zelf kunt beheren. Ons bedrijf biedt verschillende laadzones in België aan om beter aan uw verwachtingen te voldoen. De oplaadmodi van modus 2 en modus 3 zijn het interessantst.  

Laten we even teruggaan naar de bijzonderheden van de verschillende oplaadmodi :

 • Modus 2 : kan worden gebruikt via een industrieel, maar ook huishoudelijk stopcontact, wat een geïntegreerde stroombegrenzer heeft. Deze modus moet dan ook worden beperkt tot een laadstroom van 10 A, om oververhitting te voorkomen, dat een laadvermogen van 2.3 kW levert. De volledige oplaadtijd voor een auto om een afstand van 100 km te overbruggen is om en nabij 8 uur.

 • Modus 3 : kan u een laadvermogen geven tot 22 kW. De oplaadtijd varieert afhankelijk van het vermogen van het laden :  hieronder vindt u een geschatte oplaadtijd om 100 km ver te rijden

  • 3.7kW -> 4.6 uren

  • 7.4kW -> 2.3 uren

  • 11 kW -> 1.5 uren

  • 22 kW -> 0.8 uren

De MyflexiParkBox biedt u de installatie van modus 3 laadpalen aan. Deze laadpalen zijn de slimste en het meest effectief voor uw bedrijfsparking. 

Wilt u meer informatie ontvangen ? Contacteer ons  !

Ontdek meer over hetzelfde onderwerp : 

Laadpalen voor elektrische auto’s in het bedrijf

Wat kost een laadpaal ?

De stekkers die we gebruiken

MyflexiPark maakt gebruik van gecombineerde of CSS-stekkers om te laden. De naam komt voort uit het feit dat het hier gaat om twee stekkers die in een auto aanwezig zijn. De een is van het type 2 voor het opladen via de wisselstroom. Het tweede type, dat er net onder zit, kan uitsluitend gebruikt worden voor het snelle opladen via gelijkstroom.  De CSS-stekker wordt DE Europese referentie voor laadpalen/boxen. De andere types zullen niet meer beschikbaar zijn vanaf 2024. Daarom installeren we nu al alleen maar de stekkers die op lange termijn de ideale zijn.

Do voordelen van een laadpaal voor elektrische auto’s in België

Hebt u al gebruik gemaakt van onze diensten voor uw parking ? Waarom zou u uw parking niet nog verder verbeteren door meer laadpalen te installeren. Met een veilige installatie  biedt u uw medewerkers en klanten het beste aan.

Hoe onze elektrische laadpalen werken in België ?

 • Voor uw medewerkers : Dankzij onze applicatie kunt u uw geïnstalleerde laadpalen zelf configureren en de voertuigen van uw medewerkers verdelen naargelang de laadtijd die ze nodig hebben. Uw medewerkers kunnen via de app een bepaald percentage of een bepaalde hoeveelheid energie in kWh aanvragen, maar het is uiteindelijk het platform dat de laadcapaciteit van elk voertuig optimaliseert op basis van het aantal voertuigen op de parking en hun specifieke behoeften.  Via de MyflexiPark app kunt u tevens uw medewerkers een elektrische oplaadkaart aanbieden. Dit is een virtuele kaart, vergelijkbaar met een benzinekaart. Het beheer van deze elektronische kaart zal volledig via de app worden geregeld. 

 • Externe klanten : U kunt ook uw laadpalen openstellen voor bezoekers van buitenaf. De slimme MyflexiPark parkings, o.a. uitgerust met ANPR camera’s die het kenteken van het voertuig scannen en indien het overeenkomt met het profiel van de aanvrager, kunnen direct toegang verlenen. De huuraanvraag gebeurt via de app en u hoeft verder niets meer te doen. Een slimme parking maakt dus ook laadpalen toegankelijk aan het grote publiek, wat uw bedrijf dan weer in staat stelt om te profiteren van extra belastingaftrek. 

Ontdek bijkomend : 

Automatisch parkeerbeheer

Rentabilisering van uw parking

Intelligente elektrische laadpalen

Onze elektrische laadpalen in België zijn slimme laadpalen. Maar wat betekent dat nu ?

 • De stroom wordt gelijkmatig over de verschillende laadpalen verdeeld, afhankelijk van het aantal gebruikte aansluitingen.

 • De eigenaar kan een laaddrempel definiëren. Deze drempel stopt automatisch het laden zodra deze drempel bereikt is. 

 • Het laadvermogen wordt dynamisch beheerd door het platform, gebaseerd op de parameters die door de eigenaar vastgelegd zijn.

 Het doel van het dynamisch management is het aanpassen van het elektrische vermogen, geleverd aan de verschillende laadpalen, rekening houdend met :

 • het elektrische vermogen dat beschikbaar is via de hoofdschakelaar;

 • het elektrische vermogen dat op elk moment van de dag verbruikt wordt door het gebouw zelf.

De elektriciteit zal over de verschillende laadpalen verdeeld worden op basis van de hoeveelheid stroom van de laadpaal en de laaduren. Dit alles zal vastgelegd worden tijdens de installatie.  Dankzij MyflexiPark kunt u uw parking

Installeer uw laadpalen, aangesloten op zonnepanelen voor het laden van elektrische auto’s in België, met MyflexiPark

MyflexiPark biedt u ook een ecologisch alternatief voor uw laadpalen. We kunnen uw laadpalen op zonnepanelen aansluiten terwijl we de slimme toepassingen blijven behouden door het kiezen van het vermogen en de laadtijd. De laadpalen kunnen tevens worden aangesloten op uw dag/nacht meter, om zo nog meer kosten te besparen.

Wie is MyflexiPark ?

MyflexiPark biedt een parkeeroplossing voor iedereen in België, Luxemburg en Frankrijk. Inderdaad, dankzij onze slimme parkeer-technologie kunnen onze klanten in een mum van tijd een parkeerplaats vinden van zodra deze beschikbaar is. Dit zal hen van het rondjes draaien en het verliezen van kostbare tijd op zoek naar een parkeerplaats of een laadpaal bevrijden. Dit heeft dan weer een positieve uitwerking op het milieu doordat de CO2-uitstoot wordt beperkt. Iedereen wint erbij omdat enerzijds de bestuurders een parkeerplaats direct op hun smartphone via een app kunnen huren en anderzijds dat hun parkeerplaatsen uitsluitend door klanten gebruikt worden.

Bovendien, dankzij de MyflexiParkBox, kunt u ook voor een automatiseringsoplossing kiezen. U kunt eenvoudig de aankomsttijd en de locatiegegevens van uw bezoekers inbrengen en onze software zal er dan op toezien dat de parkeerplaats op de juiste dag en uur beschikbaar is. De MyflexiParkBox is direct met ons platform verbonden zodat u in staat bent om de data in real-time te observeren. U kunt ook de prestaties van uw parking opvolgen. Bij MyflexiPark kunnen chauffeurs zich gratis inschrijven om uw parkeerplaatsen te vinden. Zodra een chauffeur is geregistreerd en uw parkeerplaats heeft geselecteerd, hoeft hij alleen maar de app te gebruiken om er te geraken en gebruik te maken van uw diensten.

Voor meer informatie aangaande MyflexiPark, uw fabrikant van laadpalen.

Laadpalen voor elektrische wagens in België in een parking beveiligd door de MyflexiParkBox

We hebben al vaker over veiligheid gesproken, een zeer belangrijk punt voor bestuurders die uw parking gebruiken. Maar MyflexiPark biedt niet alleen beveiliging van uw parking aan, maar ook van uw laadpalen voor elektrische auto’s in België. We bieden deze veiligheid door het gebruik en installatie van :

 • slimme software : u hoeft geen waardevolle tijd meer te verliezen met het beheer van uw parkings. MyflexiPark zorgt voor alles !

 • ANPR camera’s : voor een intelligente herkenning van de nummerplaten. Toegang is vervolgens automatisch en dus winnen uw klanten aan tijd !

 • bewakingscamera’s 24/7 : beveiliging van uw parking alsook de wagens die er geparkeerd staan !

Ontdek al onze oplossingen :

Smart parking

Smart parking is een milieuvriendelijke en economische oplossing die de indeling van onze steden en parkeermogelijkheden positief zal veranderen. Doe ook aan smart parking ! Verhuur uw parkeerplaatsen tevens aan externe bezoekers en geef hen daarbij de veiligheid die ze zoeken voor het parkeren van hun auto.

U denkt misschien dat dit een verkwisting van uw kostbare tijd inzake beheer- en administratieve taken is ? Dankzij ons smart parking systeem zeker niet! Camera’s registreren direct wanneer er een plaats vrij komt en synchroniseren automatisch de mobiele app. Op deze wijze wordt de parkeerplaats direct beschikbaar gesteld aan die bestuurders die in de directe nabijheid op zoek zijn naar een parkeerplaats. Het parkeerbeheer wordt zo automatisch opgevolgd en uitgevoerd, wat van uw kant dan weer de beheertijd verkort. Aarzel niet om met ons contact op te nemen om verdere informatie over dit onderwerp te ontvangen.

Kies voor smart parking voor uw laadpalen voor elektrische auto’s in België

De technische evolutie staat niet stil. Laat uw parkings dankzij smart parking mee evolueren. Dit is een belangrijk onderdeel van alle voorzieningen die in smart cities geplaatst worden ! 

Dankzij smart parking, beperkt u de lucht- en geluidsoverlast. Aangezien de chauffeurs in de steden op de hoogte worden gehouden van uw beschikbare parkeerplaatsen, hoeven ze in de stad geen uren meer rondjes te draaien op zoek naar een parkeerplaats. Dit zal de verkeersdoorstroming aanzienlijk verbeteren. Bovendien elimineert het de mentale belasting en stress van de chauffeurs die betrokken zijn bij het zoeken naar een vrije parkeerplaats.  En tegelijkertijd hebt u extra inkomsten. U verlangt er ook naar om uw parking te optimaliseren ? Contacteer ons.

Uw oplossing voor de elektrische laadpalen en een beter beheer van uw parking

MyflexiPark biedt u elektrische laadpalen en het automatische managementsysteem aan, en dit zowel tijdens de bouw van uw nieuwe parking als in bestaande parkeergarages of bij een renovatie ervan. Er wordt u een complete installatie afgeleverd die alle aspecten van het toezicht van uw parking zullen faciliteren. Het gebruik van smart parking-systeem betekent tevens het verminderen van uw kosten gelinkt aan Cobrace. De kosten stijgen door het beschikbaar stellen van uw parkeerplaatsen aan uw medewerkers en dit elk jaar. Maar als u ervoor kiest om ons smart parking-systeem te gebruiken met het aanbieden van (een deel) van uw parkeerplaatsen aan externe bestuurders, die dus geen link met uw bedrijf hebben, al is het ook alleen maar tijdens de avonduren en de weekends en/of vakanties of voor volle dagen en/of weken, kunnen uw kosten wezenlijk verlagen en uw winst verhogen!

Zet de volgende stap met ons intelligent management-systeem : de MyflexiParkBox.

Hoe gebruik te maken van de elektrische laadpalen en smart parking services van MyflexiPark ?

Contacteer ons. Ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden en alle mogelijke oplossingen, die het meest aan uw behoeften en projecten aangepast zijn, uiteen te zetten. Daarnaast kunt u ons ook informeren op welke doelgroepen u zich richt :

 • Richt u zich alleen op uw werknemers of eigen bezoekers van uw bedrijf?

 • Wenst u een zekere veelzijdigheid door uw parking winstgevend te maken?

 • Wilt u toegang verlenen aan uw medewerkers en alleen aan andere gebruikers in tijden van nood?

Met MyflexiPark is niet alleen elke installatie mogelijk, maar zullen we ook de mentale laste en het administratieve ongemak van uw medewerkers elimineren door onze oplossingen. Schakel over naar een comfortabele oplossing en MylexiPark zal u bij de installatie en het gebruik van de software begeleiden. Aarzel niet om met ons contact op te nemen, uw smart parking-oplossing is binnen handbereik!