Smart parking: de toekomst van stadsplanning dankzij smart parking

smart parking, de toekomst van stadsplanning via smart parking en smart mobility

U vindt geen parkeerplaats, u rijdt door de stad op zoek naar een parkeerplaats, u vertrekt uren van tevoren om zeker te zijn om op tijd een parkeerplaats te vinden, u betaald uiteindeljk de hoge prijs van een boete ...?

De stress overvalt de grote steden en hen die er naar toe rijden. MyflexiPark biedt u een effectief antwoord op de problemen waarmee de automobilist in de steden wordt geconfronteerd. Dankzij smart parking, dat volop deel uitmaakt van een intelligent mobiliteitsbeleid, kan de sereniteit van de chauffeurs worden verbeterd. De MyflexiParkBox maakt gebruik van de laatste state-of-the-art technologieën en biedt een beveiligd en geautomatiseerd parkeerbeheersysteem. Bent u geïnteresseerd in de vooruitgang van de levenskwaliteit in stedelijke gebieden? Contacteer dan MyflexiPark per email of per telefoon (+32 2 899 73 73) om meer te weten te komen.

 

smart parking, wat is dat?

In een notendop, smart parking is een parkeeroplossing die nieuwe technologieën omvat die in de stedelijke omgeving zijn geïtegreerd. Deze zijn veelal geïnstalleerd in de parkings, vlak ernaast of bij de in-en uitgangen van de parkeerplaats. Deze installaties verzamelen gegevens en sturen deze gewoonlijk naar een intelligente mobiele applicatie beschikbaar voor de chauffeurs. Zij hebben dan de mogelijkheid om alle nabijgelegen parkeermogelijkheden te verkennen. Op deze wijze kunnen ze de beschikbaarheid, de tarieven of de ligging van de parkeerplaats in een bepaald gebied nagaan, om de chauffeurs gemakkelijk en snel hun keuze kwa parkeerplaats te laten maken.

Dankzij smart parking kunt u uw parkeerplaatsen optimaliseren door uw vrije plaatsen te verhuren aan andere automobilisten. Een ongebruikte parking is een aanzienlijk geldverlies voor u. De intelligente parkeeoplossingen geven u de mogelijkheid om een optimaal rendement uit uw onroerend goed te halen.

Wilt u meer informatie? MyflexiPark beantwoordt graag uw eerste vragen over de telefoon (+32 2 899 73 73) of per e-mail. 

 

 

de veelbelovende evolutie van smart cities

Smart parking maakt meer en meer deel uit in de creatie van smart cities. Smart cities zijn steden waar traditionele netwerken en diensten zijn geoptimaliseerd en efficiënter zijn gemaakt door het gebruik van digitale technologieën. In de smart city heroverweegt men de verdeling van de verwarming onder de bewoners, de energiebesparing van de openbare verlichting of nog de optmalisering van het verkeer. Dit alles voor het comfort vande bewoners en de bedrijven actief in de steden. Smart parking maakt deel uit van deze nieuwe functies om het stadsleven te verbeteren.

MyflexiPark wilt u diensten aanbieden die juist in lijn zijn met deze nieuwe manier van denken over het stadsleven. Het nieuwe concept van MyflexiPark stelt u in staat om samen te werken aan het verbeteren van het autoverkeer en daarmee de levenskwaliteit in de steden.

 

 

de voordelen van smart parking voor de samenleving

Smart parking betekent actief en effectief bij te dragen aan de omschakeling in levensfilosofie in onze steden die dit hard nodig hebben. Laten we in een paar cijfers het voorbeeld van Brussel nemen. Naast de 175.000 voertuigen waarin de bewoners rond rijden, komen er dagelijks 190.000 voertuigen bij van de pendelaars die naar de hoofdstad komen om te werken. Dat zijn 365.000 auto's die in de stad dagelijks rondrijden, en dan spreken we nog alleen maar over het woon- en werkverkeer.

De gevolgen zijn ernstig: luchtvervuiling, geluidsoverlast, ongevallen, evrslechtering van de geestelijke gezondheid in verband met de verkeersspanning ... Daarnaast wordt het steeds moeilijker om de wagen te parkeren. De steden worden vandaag de dag ook meer geconfornteerd met illegale parkeerproblemen; zoals: wild parkeren op de stoepen of de zebra's voor voetgangers, dubbel parkeren op de straat of het fietspad ... Het resultaat is een grotere overlast voor de veiligheid van het overige verkeer. Vooral de zwakkere weggebuiker ondervindt hier veel last van. Daarentegen veroorzaakt dit wangedrag ook vaker files.

Deze situatie vereist duurzame en intelligente maatregelen die gebruik maken van de nieuwste technologieën. Samrt parking maakt deel uit van de drang on steden te verbeteren met behulp van technologie en innovatie.

 

waarom naar smart parking overstappen?

Ten eerste, om het rendement op uw investeringen in onroerend goed te maximaliseren. De kosten van een parkeerplaats zijn inderdaad erg hoog en het is daarom verstandig om de bezettingsgraad ervan te optimaliseren. Onbezette parkeerplaatsen vertegenwoordigen een verlies aan inkomsten. Daarom hebt u alles erbij te winnen door deze lege plaatsen te verhuren voor een paar uren, een dag, een week of zelfs een jaar.

Vervolgens wordt u zelf een actieve speler in het oplossen van de parkeerproblemen. We zien steeds meer automobilisten, vooral in de grote steden. Voor hen is er niets zo frustrerend als het zoeken naar een parkeerplaats met het risico te laat op de afspraak te komen of zelfs op het werk. Als bedrijf kunt u ook de smart parking oplossing implementeren. U maakt het parkeren ook voor uw medewerkers stukken eenvoudiger. Daarentegen, bent u bijvoorbeeld een vastgoedbelegger? Zorg er dan voor dat uw parkeerplaatsen u ook geld opleveren. Dit alles dankzij de technolgieën die een automatische parkeeroplossing bieden.

U bent op zoek naar een oplossing op het gebied van smart parking om uw parkeerplaatsen te verhuren en aldus te doen rentabnilseren? In de MyflexiParkBox, met haar beveiligt, geautomatiseerde en gecentraliseerde systeem, zorgt de smart software en het dashboard voor alles. Het verhuren van uw parkeerplaatsen is nog nooit zo eenvoudig en winstgevend geweest.

 

 

smart parking: voor wie?

Of we nu over een parkeerplaats aan huis of over een parking naast een bedrijf of een groter gebouw spreken, u kunt ons het parkeerbeheer volledig toevertrouwen.  Het beheren van een parkeerplaats is geen sinecure en daarom werken wij als professionals eraan om het in goede banen te leiden. 

Dit zijn de voordelen van smart parking oplossing:

  • De eigenaar van de parking is ervan verzekerd dat alleen geautoriseerde wagens toegang hebben tot de parking. De veiligheid van zijn zaak is dus gegarandeerd. De toegang kan desgewenst ook eenvoudig worden beheerd de gecentraliseerd informatie op het dashboard.

  • De automobilist die de plaats huurt of zoch nergens om te bekommeren. Hij zoekt een plaats in de buurt, reserveert deze, codeert de gegevens van het voertuig en betaalt tot slot de huur op een veilige manier. Al deze informatie wordt automatisch naar uw dashboard gestuurd, die alles registreerd, en hoeft de huurder alleen maar op de afgesproken datum naar de parking te rijden waartoe hij toegang krijgt door de automatische kentekenplaat herkenning.

  • De verificatie is volautomatisch en volledig gerobotiseerd door de algoritmische technologie van de herkenning. De eigenaar wordt dus ontlast van het parkeerbeheer van zijn eigen parking. Hij hoeft ook geen bijkomnend personneel te werven die dit in zijn plaats doet. De MyflexiPark software doet dit alles voor hem. Bovendien kan de automobilist gemakkelijk toegang krijgen tot de parking en deze ook weer op zijn beurt verlaten.

  • Tot slot, MyflexiPark, biedt aan alle bedrijven, die eigen parkeerplaatsen hebben, de mogelijkheid om hun parking winstgevend te maken. Maximaliseer uw rendement door te verhuren wat u niet gebruikt!

nieuwe technologieën ten dienste van de parking

De MyflexiParkBox maakt uw parkeerplaats intelligent dankzij een breed scala aan geavanceerde technologieën. In de eerste plaats nummerplaatherkenning aan de hand van anpr camera's die voor het geautomatiseerd openen van de parking zorgt voor elk voertuig dat in de software geregistreerd staat. Of het nu gaat om een ondergrondse parkeergarage, een overdekte parking of eentje die door slagbomen afgebakend is. Ons systeem maakt het uitsluitend voor bevoegde bestuurders gemaakelijk om toegang te krijgen tot de parking. Tegelijkertijd garanderen we de veiligheid van de parking door onbevoegde voertuigen en personen buiten te houden. 

Vervolgens kunnen de geïnstalleerde sensoren, die aan de ingang van de parking geïnstalleerd zijn, continu de beschikbaarheid van elke parkeerplaats herkennen. Zij maken het mogelijk om gegevens te verzamelen over de parkeertijden van de verschillende voertuigen. Daarenboven garanderen de bewakingcamera's een optimale veiligheid voor de voertuigen die op de parking staan. Lees meer over de intelligente parkeersensoren van de MyflexiParkBox.

Tot slot worden alle gegevns gecentraliseerd in de applicatie of in het dashboard en zijn steeds direct opvraagbaar? U kunt deze gegevens bestuderen om de bezetting van uw parkeerplaatsen te optimaliseren.

 

hoe optimlaiseert u uw parking?

Het door de MyflexiParkBox voorgestelde parkingbeheer voor het verhuren van parkeerplaatsen faciliteert de uitwisselingen en de wederzijdse ondersteuning tussen de bedrijven, agentschappen en particulieren. Om dit te verwezelijken, gebruiken we een veilige, gebruiksvriendelijke en efficiënte software. We nemen de volledige digitalisering van het parkeren onder onze hoede.

 

hoe werkt de smart parking-oplossing van de myflexiparkbox?

Laten we een concreet voorbeeld nemen dat onze werking van A tot en met Z volgt. Sophie is directrice van een communicatiebedrijf dat gevestigd is in Brussel. Het bedrijf bezit 2 verdiepingen aan kantoorruimte en 30 ondergrondse parkeerplaatsen voor de werknemers.

Iedereen geniet echter van een wekelijkse thuiswerkdag op donderdag. De parkeerplaatsen zijn bijgevolgde de hele dag leeg, maar toch beschikt Sophie's bedrijf elke donderdag nog altijd over deze parkeerplaatsen. Om deze parkeerplaatsen 100% te optimaliseren besluit het bureau deze te verhuren via de MyflexiParkBox. MyflexiPark installeert zijn software op het parkeerbeheersysteem van Sophie's bureau en maakt de ontvangst van huurders in alle veiligheid mogelijk.

Theo en zijn 3 collega's lanceren een start-up van biologische producten. Verschillende donderdagen per maand reizen ze naar Brussel om investoren te ontmoeten. Door het downloaden van MyflexiParkBox -app, vinden ze de lege parkeerplaatsen van Sophie's bedrijf in de buurt van hun ontmoetingsplaats. Ze coderen de gegevens van hun respectievelijke auto's, betalen de parking voor de hele dag en presenteren aan de poort van de ondergrondse parking. Het systeem herkent de kentekenplaten van de voertuigen en laat ze één voor één binnen.

Het bureau van Sophie rentabiliseert op deze wijze haar ongebruikte parkeerplaatsen en het team van Theo vindt snel een parking om de wagens te parkeren en profteert van de redelijke tarieven. 

 

wat MyflexiPark voor u kan doen

De MyflexiParkBox is een intelligente oplossing van smart parking om het beheer te vereenvoudigen. Wij stellen een innovatieve oplossing voor de problemen waarmee automobilisten momenteel worden geconfronteerd. Dankzij de MyflexiParkBox zullen de automobilisten eindelijk een eenvoudige oplossing vinden voor hun parkeerproblemen. Door gebruik te maken van state-of-the-art technologieën biedt de MyflexiParkBox u een geautomatiseerd en beveiligd parkeerbeheersysteem. Ons doel? Het faciliteren van de contacten tussen de eigenaren van parkeerplaatsen en de auotmobilisten, die op zoek zijn naar een parkeerplaats, om het parkeren in de steden te vergemakkelijken. Ontdek nu de MyflexiParkBox en het smart parking-systeem.

 

 

een professioneel beDRijf staat u ter dienst

Bent u een bedrijf dat over één of meerdere parkeerplaatsen beschikt? U wilt deze doen renderen? De MyflexiParkBox verbindt uw parking met andere bedrijven die er gebrand op zijn om een plaats te huren. Geniet derhalve van ons eenvoudig, beveiligd en snelwerkend platform. Begin nu  met het verhuren van parkeerplaatsen en verander uw parking in een smart parking.

Ons team van professionals zorgt voor alles, van de installatie van de camera's tot de instelling van het dashboard. We werken snel, efficiënt en vervullen de specifieke vereisten van elke klant. Na de installatie van de software kunt u in één oogopslag uw toegang beheren, uw parking continu bewaken en de verhuur van uw parkeerplaatsen optimaliseren.

Heeft u vragen over ons aanbod of wilt u met onze professionals contact opnemen? MyflexiPark staat tot uw dienst.

 

 

profiteer van ons MyflexiParkBox-aanbod

De MyflexiParkBox voldoet zowel aan de vraag naar bestaande parkings als voor de parkings die gerenoveerd worden. Bovendien is ons aanbod ook direct beschikbaar voor bij de bouw van nieuwe parkeerplaatsen. Neem met ons contact op voor uw huidige en/of toekomstige projecten, we zullen u begeleiden in het opzetten en de volledige implementatie van het systeem. Bezoek onze website en vraag vrijblijvend naar onze adviezen en diensten. Samen kunnen we eens anders over uw parking nadenken!

 

 

U wilt meer weten over smart parking en over de toepassingen van de MyflexiParkBox? Ontdek alle voordelen van onze technologische oplossing via onze ander artikelen: