Nieuws

Parkeerapp breidt uit rond Vorst Nationaal en stadion Anderlecht

gepubliceerd op 02/112017

Bij evenementen in concertzaal Vorst Nationaal is de parkeerdruk steevast erg hoog. Geen toeval dus dat de app Myflexipark net daar fors uitbreidt.


De applicatie Myflexipark, die private parkeerplaatsen aanbiedt tijdens evenementen, zal tijdens het volgende concert in Vorst Nationaal voor het eerst een 150-tal plaatsen kunnen voorzien. Daarvoor slaat het de handen in elkaar met de plaatselijke Carrefour Market. Er lopen ook gesprekken met voetbalclub RSC Anderlecht om tijdens thuismatchen extra parkeerplaatsen rond het stadion te voorzien via de app.


Myflexipark is een applicatie waarop eigenaars van een privé parkeerplaats, op hun oprit of in de garage, die plaats kunnen verhuren. De app is vooral ontwikkeld om bezoekers van drukbezochte evenementen een garantie te bieden op een parkeerplaats zonder dat ze daarvoor op goed geluk moeten rondrijden. Zij kunnen, zelfs tot een jaar op voorhand en vaak aan een vast forfaitair tarief, een plaats reserveren bij de eigenaar thuis.


“We bieden zo in heel Brussel al een 300-tal parkeerplaatsen bij particulieren aan”, vertelt Benoît Blangy, de oprichter van de app. Daaronder waren tot nu toe een 50-tal plaatsen rond de concertzaal Vorst Nationaal, waar de parkeerdruk bij evenementen erg hoog is.


Testavond tijdens concert James Blunt
Maar dat aantal gaat nu fors de hoogte in. Dat komt omdat Myflexipark voor zeker drie jaar in zee gaat met de Belgium Cycling Association om op hun parking op de Globelaan 24 extra plaatsen aan te bieden. En voor het concert van de Britse zanger James Blunt, aanstaande vrijdag, worden voor de eerste keer ook een 100-tal plaatsen aangeboden op de parking van de lokale Carrefour Market. “Het is een testavond, maar als alles goed loopt is het de bedoeling om de parking van de Carrefour Market bij elk evenement in Vorst Nationaal te kunnen inzetten”, aldus Blangy.
Maar MyFlexiPark kijkt ook verder dan Vorst Nationaal. De app is al actief rond de luchthavens van Zaventem en Charleroi, maar voor de winter hoopt Blangy dat Myflexipark ook zijn intrede kan maken rond het Sportpaleis in Antwerpen. En ook met voetbalclub RSC Anderlecht lopen er gesprekken om, op de dag van een wedstrijd, een 80-tal plaatsen rond het Constant Vanden Stockstadion te kunnen aanbieden via de app. Tegen de zomer van 2018 wil Blangy ook aanwezig zijn op muziekfestivals.


Verhuurder bepaalt zelf de prijs
Nu de app niet enkel parkeerplaatsen van particulieren aanbiedt, maar ook op grotere schaal met bedrijven in zee gaat, professionaliseert ook de aanpak. “We zijn niet van mening dat de particulier die 1 à 2 keer per week zijn eigen parkeerplaats verhuurt, daar op belast moet worden. Maar voor de samenwerking met Carrefour Market, bijvoorbeeld, werken we wel degelijk met een factuur tussen de app en het bedrijf”, aldus Blangy.


De prijs voor de gebruiker wordt enkel en alleen bepaald door de verhuurder van de parkeerplaats. “Zij kunnen er voor kiezen om een prijs per uur te vragen, maar een forfaitair bedrag voor heel de avond is voor de gebruiker veel interessanter. Niemand heeft zin om zich na een concert naar de wagen te haasten om niet extra te moeten betalen voor een avondje uit.” Op de parking van de Carrefour Market betaal je zo een vast tarief van 15 euro voor de hele avond.

Bruzz.be

Parkeerapp breidt uit rond Vorst Nationaal en stadion Anderlecht